Wat Is VideoRecruitment?

Videorecruitment is de meest aansluitende manier om een passende medewerker te vinden via video

Zie de korte video voor een basis uitleg!

Waarom videorecruitment?

SollVision staat voor anders kijken naar werk en met plezier naar je werk gaan. Werk is veranderd dus ook de manier van solliciteren beweegt mee.

In de afgelopen 20-30-40 jaar werd door een werkgever vooral gefocust op wat een kandidaat aan ervaring en kennis had en minder op wie hij of zij als persoon is. De “wat je kon”, was belangrijker dan “wie je was”.

Vandaag de dag laat zien dat deze focus verbogen is naar een andere kijk op zaken. Het is al onweerlegbaar bewezen dat medewerkers die op hun plek zitten en plezier in hun werk en omgeving hebben en beter functioneren. Zij zullen minder snel uitstromen of uitvallen en zijn al met al gelukkiger in hun werk.

Waar vroeger huisje-boompje-beestje-vastigheid de meest gewenste vorm om na te streven was, is dit criterium veranderd in andere gewenste vorm met overwegingen zoals “hoe veel voldoening haal ik uit mijn werk”, “zijn er voldoende groei en ontwikkel mogelijkheden”, “heb ik leuke collega’s en denkt de manager naast omzet en productie ook aan mij als mens”?

Wij realiseren dat wij niet iets nieuws vertellen; veel medewerker en werkgevers hebben wel gemerkt dat het lastig is een leuke baan of de juiste medewerkers te vinden, en dit wordt alleen maar moeilijker in een polariserende samenleving.

Een van de langetermijnoplossingen is om bij het werving- en selectieproces de nadruk te leggen op “de Wie, dan op de Wat”.

Werknemers uitleg videosolliciteren 1/2

Werknemers uitleg videosolliciteren 2/2

Werkgevers uitleg videosolliciteren 1/2

Werkgevers uitleg videosolliciteren 2/2

Neem hier contact op zodat wij samen kunnen bekijken
waar videorecruitment uw sollicitatieprocedure kan verbeteren